lördag 13 november 2010

Vardagslycka

Ibland kan jag bli så där vansinnigt lycklig över att få leva med min älskade sambo. Ikväll kom en sådan känsla över mig när jag springer mellan TV och dator. Jag irrar fram och tillbaka och har tusen hyss för mig. Då tittar denna underbara man bara på mig och ler. Jag ser att han älskar mig precis som den virriga, gamla, halvfeta tant som jag numera är. Och jag blir rent ut sagt så jävla lycklig att få ha det så.

Här kommer ett av sambons typiska ordklyverier som jag bara älskar. Efter kvällens Doobidoo så säger han: "Minnesluckan glömdes bort".......:-)

Sexy baby

Andreas Wise lyckades slakta den gamla hederliga Stones-låten rejält ikväll.

Men denna gamla gubbe kan fortfarande få igång mig. Mick är still going strong .....:-)

Kvällens Idol-inlägg

Bägge mina favoriter i Idol sjöng så fantastiskt denna U2-låt om det hemska som hände i Nordirland 1972.

fredag 12 november 2010

Musikminnen

Det är lite roligt och "koligt" snack just nu inne hos Christina. Hon la upp ett gammalt musikminne om kon som kom över fjället. Då dök det upp ett annat gammalt musikminne i min rör(l)iga hjärna. Typ den här:

torsdag 11 november 2010

3 nessar och 2 dynor

Jag har roat mig med att ta rätt på tygresterna efter handväskan jag sydde senast. Det var inte mycket tyg kvar, men det räckte till lite småsaker, som tre stycken små sminkväskor och två stycken nåldynor. Det roliga är att se hur olika det kan bli av samma tygstycke. Det är alltså fram-och baksidorna man ser på sminkväskorna.


















Soppa och choklad

Har man inget annat för sig kan man gå på tantlunch. Idag på förmiddagen ringde en av mina badväninnor och bjöd hem mig på lunch. Det var jag och ytterligare en väninna från badet. Det var så mysigt med en spontanlunch så där med kära vänner. Vi fick en jättegod potatis-och purjolökssoppa. Dessutom hade E-M bakat en kladdkaka till kaffet. Det var nästan jobbigt med vattengympa efter allt det goda.

Ibland (ganska ofta) är det trevligt att vara dagledig.....:-)

onsdag 10 november 2010

Det där med snö och vinterdäck

Sambon är verkligen den skarpaste kniven i lådan och har samtliga hästar hemma plus några inhyrda. Däremot är han inte den snabbaste hästen utan skjuter gärna upp saker och ting. Det mesta faktiskt. Det är lätt irriterande, om jag får uttrycka mig så. Ni vet, jag den otålige!

Nu är det här med vinterdäcken, som inte kommit på än. Två stycken ligger i hallen och två ligger i bilen. Så det är ingen bristvara. Dessutom behöver han inte göra det själv, utan ska endast åka i väg till en bilmek och betala för jobbet.

Ett år var det så sent med däckpåläggningen att vi inte kom ut från parkeringen förrän efter jul. Snön låg djup och sommardäcken räckte inte till. Jag vill inte vara med om det igen.

Nu kanske någon tycker att jag kan fixa det själv. Visst kan jag det, men då är det där med de två däcken i hallen. De ska ner till bilen och det klarar jag inte själv. Där föll den tanken.

Jaja, den här snön ska tydligen tina bort så än finns det hopp att få på däcken i tid.

tisdag 9 november 2010

Snabbhet

Idag den 9 november fick vi ett meddelande från Posten att vårt utlämningställe är flyttat från och med den 1 november. Det kallar jag snabbt......eller inte!

Det kanske trots allt är Posten som är orsak till att vi aldrig hör något från Försäkringskassan?

Ändrade planer

Det var meningen att jag skulle åka in till Stockholm idag för att prova ut en ny snarkmask. När jag hörde väderprognosen igårkväll så ändrade jag den planen. Hur pendeltågstrafiken fungerar vid det första snökaoset, tror jag de flesta vet som haft med SL att göra.

Jag hade ingen tid bokat utan detta bestämmer jag själv. Lite i alla fall. De har bara öppet på måndagar och tisdagar. Nu har jag bestämt att åka in måndag om två veckor istället. Ska passa på att luncha med en väninna, när jag ändå är i hennes krokar. Det ska bli trevligt.

Otåliga jag

Pappa skrev på Facebook idag att han var stolt över sig själv att han klarat av att sitta och vänta i 2½ timme på att få däcken bytta på bilen. Han skrev att köer är det värsta han vet.

Det är ju bra när föräldrarna skriver sådant, så man får förklaring på varifrån man fått sina gener. Som jag ofta påpekat så är jag en otålig människa. Nu vet jag att det är pappas fel. Fast det är kanske rent av farmors fel för hon var också en otålig typ som in i det sista sprang igenom livet.

Att köa är för mig slöseri med tid. Tid som jag kunde använda till något bättre eller roligare. Fast det fanns en tid när jag tyckte om att köa. Det var när det var som jobbigast hemma med sonens alla utredningar, trassel med hans skola och besök fram och tillbaka hos olika specialister. Då brukade jag utnyttja köandet till att ta en "powernap". Det är faktiskt sant. Det hände inte bara en gång som jag somnade i kassakön. Fast det är ju också ett sätt att utnyttja kötiden till något vettigt.

Sopprecept

Vi åt kyckling i helgen och det blev lite över. Eftersom det sällan kastas mat här så skulle jag ta rätt på den där kycklingresten. Hade det varit sommar, så hade det blivit en kycklingsallad. Men det kändes inte så lockande. Så det blev en kycklingsoppa. Jag hade även lite infrysta kycklingrester att dryga ut det med.

Krämig kycklingsoppa

1 l kycklingbuljong (1 l vatten + 2 hönsbuljongtärningar)
kycklingrester eller ett par kycklingfiléer som får koka med på slutet
4 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
ca 1 msk curry oriental
1 pkt nudelsoppa (kycklingsmak)
1 brk kokbar creme fraiche
salt och peppar

Bena ur kycklingresterna och skär dem i mindre bitar eller skär kycklingfiléerna i strimlor.

Skala och strimla morötterna och palsternackan. Hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i lite olja eller flytande smör. Fräs även med curryn. (Vi tycker om mycket curry. Vill man ha det mildare så ta den vanliga curryn eller minska mängden.) Fräs med morötter och palsternacka en kort stund.

Slå över buljongen och låt grönsakerna puttra tills de blir mjuka.

Ta sedan bort ungefär hälften av grönsakerna och lägg det åt sidan. Mixa ihop det som är kvar i kastrullen till en slät soppa. Lägg i kycklingköttet och de hela grönsaksbitarna.

Jag hade inga äggnudlar hemma så ett paket nudelsoppa med kycklingsmak fick bli reserv. Det var inte helt fel. Jag krossade nudlarna (i paketet, med handen) till mindre bitar och hade i både dem och den lilla kryddpåsen. Allt fick nu koka i några minuter så nudlarna blev mjuka och kycklingköttet varmt (har man rå kyckling så får man öka på koktiden lite grand). Smaka av med salt och svartpeppar, gärna nymalen.

Slå i creme fraichen och låt allt få ett uppkok.

Smaklig måltid

Chockad

Eftersom det inte fanns något annat att titta på kl 20 så hamnade vi mitt i den nya realityserien på ettan, "Ung & bortskämd". Jag blev mer och mer chockad eftersom programmet rullade på. Visst har man hört talas om curlingföräldrar, men att det var så illa har jag aldrig förstått. Det var det värsta jag varit med om.

Jag lägger hela ansvaret på föräldrarna att ungdomarna är som de är. Hur tror de att deras barn ska kunna lära sig ett vuxenliv när de inte ens får en chans. Några av föräldrarna klagade över att barnen inte hjälpte till eller att de shoppade för mycket. Vems fel är det? Jo, föräldrarnas. Det är ett föräldraansvar att lära sina unga hur pengar hanteras, hur man lagar mat, hur man sköter sin tvätt och så vidare.

Jag mådde nästan illa när jag såg hur en mamma dammsög hemma i sonens lägenhet och frågade lite försiktigt om han kunde hålla upp överkastet medan hon dammsög under sängen. Eller pappans som kom in och hämtade tvätt från golvet medan dottern låg på sängen med sin dator. För att inte tala om ungdomarnas inställning till ett vanligt hederligt arbete. Det var skrämmande.

Jag måste nog ändå följa den här serien för att se om det sker någon förändring hos både ungdomar och föräldrar. Jag tror seriens upplägg kan vara ett uppvaknande för bägge lägren.

måndag 8 november 2010

Vårdsväng

För några år sedan så gnällde dottern över att det var så mycket sjukdomsprat när vi pratade med varandra i telefon. Det var när jag hade den värsta kampen med försäkringskassan. Så våra samtal handlade om det och att jag varit på vårdcentralen eller hos sjukgymnasten. Det var så mitt liv såg ut då.

På senare år så har jag lyckats peta in roligare saker i mitt liv. Väninneluncher, loppisbesök och lite annat kul. Men nu känns det som jag är tillbaka i vårdsvängen igen. Idag har jag varit på provtagning. Min sköldkörtelmedicin håller på att ställas in och det är tydligen ett precisionsgöra. Imorgon ska jag prova ut ny snarkmask och nästa måndag är det läkarbesök igen.

Nu måste jag hitta på något roligare i livet igen, för så här kan man ju inte hålla på.

söndag 7 november 2010

Värmande inlägg

Bästa grannen Anna ska flytta om en vecka. Det är stor sorg här. Tröst i den sorgen är att den nya hyresgästen är hon som just nu bor ovanpå oss ska bli sidogranne istället. Hon är också jättetrevlig.

För en stund sedan ringde Anna på och undrade om hon fick låna vår mikro för att värma sin middag i. Hennes föräldrar hade hjälpt till och packat idag och packat ner varenda kastrull. Själv har Anna kört iväg sin mikro till nya lägenheten. Nu skulle hon kontra föräldrarnas flit med att äta middag hos dem resten av veckan.

Hon kommer att bli saknad här. Som tur är flyttar hon inte så långt. Bara lite närmare storstaden.

Influensa på gång?

Idag är det influensavärk som gäller. Det smög sig på mig igårkväll. Idag har jag tagit värktabletter. Inte för att de hjälper mot flunsa, men de lindrar värken i alla fall. Ska nog ändå sätta mig ett tag vid symaskinen. Jag håller på att göra små sminkväskor av restbitar. Det är väldigt roligt för de blir urläckra. Tycker jag i alla fall!

Dålig koll

Jag recenserade Blodläge här. Då skrev jag att jag måste försöka få tag på Nattfåk så jag kunde läsa den. Igår fick jag tag på den. Den låg hemma! I en hög med olästa böcker. Där fanns det en massa andra godbitar att ta tag i. Det är ju tur att man har sådana högar att överraska sig själv med ibland.

Nu måste jag bara ha tag på Skumtimmen, så jag får läsa om den. Den har jag i alla fall inte hemma. Det är jag helt hundra på. När jag läste den så gick den som en följetong i morgontidningen, när boken var alldeles nyutgiven. Även om jag sparade ihop alla sidorna innan jag läste, så blev det inte samma sak som att få ligga i sängen och hålla i en bok. Den borde gå att hitta på en loppis eftersom det är ett tag sedan den var ny.

Idol Linnea

Linnea och Jay är helt klart mina favoriter i Idol. Men jag vill nog inte att Linnea ska vinna. Det är bättre hon får komma tvåa och kan fortsätta att vara den hon är utan styrning. Det var samma sak med Amanda Jensen som fått gå sin egen väg.

Linnea är bara så bra. Lyssna på gårdagens framförande här. Det ger mig rysningar.