Igår blev det några potatisar över efter middagen. Eftersom ingen mat får kastas här så bestämde jag mig för att baka potatislimpa idag. Jag kokade några till för att få rätt mängd. Det blev ett underbart surdegsbröd. Saftigt och smakrikt.
Sambon har fyllt år idag. Vi har slutat att köpa presenter, men gör så att den som fyller år får bestämma middagen. Sambon kom inte på något mer än att han ville ha kyckling. Resten fick jag överraska honom med. Efter lite kikande i olika kokböcker så infann sig inspirationen. Jag skulle göra en kycklingwok.
Jag plockade fram några gamla hederliga rotsaker i form av morötter, palsternacka, lök och purjolök. Det medelhavska köket fick bidra med vitlök, vit paprika och spagetti (i brist på nudlar). Från Asien hämtade jag kryddningen. Det blev röd currypasta och curry vindaloo. För den som aldrig använt curry vindaloo så kan jag berätta att den har en liten sötma i smaken och ger en något rundare currysmak än den vi annars använder. Vi använder mest den orientaliska varianten som är starkare än vanlig curry.
Den gamla elektriska woken plockades fram och diskades av. Det var så länge sedan jag använde den att den blivit dammig. Sedan var det bara att strimla, hacka och woka i olika omgångar. Efter att allt blivit klart så avslutade jag med att salta och sätta till lite kycklingfond. Jag hade helst velat ha i lite fisksås, men den var tyvärr slut.
Allt blev väldigt gott även om jag saknade fisksåsen speciella sälta. Sambon var nöjd med sin födelsedagsmiddag. Det var det viktigaste.
Vi avslutade kvällen med att skära upp några skivor ljummen potatislimpa och bre Black Castello på. Det var en höjdare som jag rekommenderar. Det funkar säkert med andra limpsorter också.