lördag 21 september 2013

Jill Johnson - Breakfast in New York.wmv

När jag syr vill jag lyssna på musik. Trots att jag egentligen är en blues-och rock-tjej så lyssnar jag gärna på country när jag syr. En av mina countryidoler är Jill Johnson. Här kommer ett smakprov. Den här låten är så otroligt vacker.


Ett nytt kuddfodral

Just nu är jag en tråkig bloggare. Jag kretsar bara runt en sak och det är att sy och att planera vad jag ska sy. Inspirationen är alltså på högsta nivå. När jag dessutom även säljer mycket gör ju att det blir ännu roligare. Cicki Design har mer uppmärksamhet än någonsin, just nu. Vilket gör att jag blir nästan euforisk.....:-)

Här kommer i alla fall ännu ett kuddfodral. Jag tycker det är så härligt mönster. Det ser ut som ett barn kluddat en massa färggranna blommor med vattenfärg. Härligt.

Du hittar mer uppgifter på hemsidan.

fredag 20 september 2013

Ny kasse

 Ännu en kasse i detta fantastiska Ikeatyg.

Du hittar mer uppgifter på hemsidan.

tisdag 17 september 2013

Ny läcker kasse

Nu har en ny kasse sett dagens ljus. Det är ett otroligt läckert tyg om man gillar starka färger.

Du hittar mer uppgifter hos Cicki Design.

Jag kommer att sy en till med en annan färg på foder och remmar.

Mina favvotidningar

Jag är extremt dålig på det här med veckotidningar. Det är i princip inga som faller mig i smaken. Utom de här två. De ramlar ner i brevlådan fyra gånger per år, vardera. Jag läser dem från pärm till pärm och njuter hela tiden.

Igår kom Burda Plus. Oj, så mycket snyggt det är den här hösten. Kan jag få lite fler timmar per dygn? Det lär behövas om jag ska hinna allt jag vill sy.

måndag 16 september 2013

Läcker födelsedagsmiddag

Sambon fyller år idag så jag bjöd honom på en god middag här hemma. Chevréfylld fläskfilé med basilikapotatis och tomatsallad. Allt var toppengott. Vi kommer helt klart att göra det fler gånger. Vi är inte så överdrivet förtjusta i ruccola så jag gjorde dressingen på basilika och persilja istället. Det blev också väldigt gott.

Här kommer receptet:



Chevréfylld fläskfilé med ruccolapotatis

4 port.
Ingredienser
1 kg  potatis
600 gram  Fläskfilé
200 gram  chevréost
2 msk  färsk hackad rosmarin
70 gram  ruccola
1 st  Citron

5 st  tomater
1 msk  honung
0,5 tsk  basilika
1 krm  chilipulver
ugnssnöre
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka 1 kg potatis.

2. Putsa fläskfilén från senor och skär ett snitt längs med hela filén, var noga med att du inte skär helt igenom. Salta och peppra filén efter smak.
Blanda 200 gram chevréost med 1 msk honung och 2 msk hackad rosmarin.
Bred ut fyllningen på fläskfilén och vik ihop. Bind samman fläskfilén med ett snöre och bryn den på båda sidor i en het panna med lite smör. Lägg över den i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 30 min.

4. Ruccoladressing- Mixa nästan hela förpackningen med ruccola (spar en näve) tillsammans med ¾ dl olivolja, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och saften från ½ citron till en slät dressing i en matberedare eller använd en stavmixer.

5. Tomatsallad- Hacka 5 st tomater och blanda med 1 msk olivolja, 1 msk citronsaft, ½ tsk basilika, 1 krm chilipulver och smaka av med lite salt.

6.Häll av potatisvattnet och blanda potatisen med ruccoladressingen och resten av ruccolasalladen.
Servera fläskfilén tillsammans med ruccolapotatis och tomatsallad.