Sambon fyller år idag så jag bjöd honom på en god middag här hemma. Chevréfylld fläskfilé med basilikapotatis och tomatsallad. Allt var toppengott. Vi kommer helt klart att göra det fler gånger. Vi är inte så överdrivet förtjusta i ruccola så jag gjorde dressingen på basilika och persilja istället. Det blev också väldigt gott.
Här kommer receptet:
Chevréfylld fläskfilé med
ruccolapotatis
4 port.
Ingredienser
1 kg potatis
|
600 gram Fläskfilé
|
200 gram chevréost
|
2 msk färsk hackad rosmarin
|
70 gram ruccola
|
|
1 st Citron
|
5 st tomater
|
1 msk honung
|
|
|
|
|
|
ugnssnöre
|
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200
grader. Skala och koka 1 kg potatis.
2. Putsa fläskfilén från senor och skär ett snitt längs med hela filén, var
noga med att du inte skär helt igenom. Salta och peppra filén efter smak.
Blanda 200 gram chevréost med 1 msk honung och 2 msk hackad rosmarin.
Bred ut fyllningen på fläskfilén och vik ihop. Bind samman fläskfilén med ett
snöre och bryn den på båda sidor i en het panna med lite smör. Lägg över den i
en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 30 min.
4. Ruccoladressing- Mixa nästan hela förpackningen med ruccola (spar en näve)
tillsammans med ¾ dl olivolja, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar
och saften från ½ citron till en slät dressing i en matberedare eller använd en
stavmixer.
5. Tomatsallad- Hacka 5 st tomater och blanda med 1 msk olivolja, 1 msk
citronsaft, ½ tsk basilika, 1 krm chilipulver och smaka av med lite salt.
6.Häll av potatisvattnet och blanda potatisen med ruccoladressingen och resten
av ruccolasalladen.
Servera fläskfilén tillsammans med ruccolapotatis och tomatsallad.